[ X ]
[ X ]
[ X ]
Legea bugetului de stat pe anul 2021 a fost modificată
14 Octombrie

Legea bugetului de stat pe anul 2021 a fost modificată, transmite CURENTUL.

Veniturile bugetului de stat au fost majorate cu circa 3,7 miliarde de lei (8,9%), cheltuielile – cu 1,2 miliarde de lei (2,2%), respectiv, deficitul bugetar s-a micșorat cu 2,5 miliarde de lei (16,8%).

Parametrii revizuiți ai bugetului de stat pentru anul 2021 sunt următorii: venituri – în sumă de 45,1 miliarde de lei, cheltuieli – în sumă de 57,2 de miliarde lei, deficitul bugetar – 12,1 miliarde de lei.

Majorările veniturilor se datorează, în principal, creșterii încasării taxelor, în special – a Taxei pe Valoare Adăugată, precum și creșterii exporturilor.

Cele mai mari creșteri de cheltuieli se referă la Programul în sectorul drumurilor, Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, reabilitarea drumurilor locale, suplinirea fondurilor de urgență ale Guvernului, ocrotirea sănătății, cheltuieli de personal.

Ca urmare a modificărilor operate, Bugetul public național se modifică după cum urmează: venituri – în sumă de 72,8 miliarde de lei (+8,8%), cheltuieli – în sumă de 85,5 miliarde de lei (+4,4%), soldul (deficitul bugetar) – în sumă de 12,7 miliarde de lei.

Inapoi la arhiva noutaților