[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Ungheni a avut loc premiera filmului documentar dedicat activității polițienești comunitare
16 Februarie

La Ungheni a avut loc premiera filmului documentar „Activitatea Polițienească Comunitară. Experiențe estoniene”, creat în scopul promovării bunelor practici de aplicare a conceptului de activitate polițienească comunitară în Republica Moldova prin prisma experiențelor estoniene, transmite CURENTUL.

Invitați la premieră au fost colaboratorii Inspectoratului de poliție Ungheni, administrația publică locală, formatorii de opinie din orașul Ungheni și organizațiile nonguvernamentale.

Prezentarea filmului a servit drept punct de pornire pentru lansarea discuțiilor în rândurile participanților, ce nu s-au lăsat așteptate. În cadrul acestora au parvenit o serie de propuneri privind crearea parteneriatelor de colaborare între comunitate și poliție.

Prezent la premieră șeful-adjunct al Direcției generale securitate publică al IGP, Vladimir Cazacov a efectuat o prezentare al Conceptului de activitate polițienească, aprobat de curând de către Guvernul Republicii Moldova.

Filmul documentar a fost realizat de către studioul PICTOCRON în cadrul proiectului „Promovarea implicării societății civile în consolidarea securității comunitare”, realizat de către Institutul de Politici Publice în colaborare cu Inspectoratul General de Poliție. Proiectul este finanțat de către Departamentul de stat al SUA.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților