[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Soroca s-a discutat despre organizarea alimentației copiilor din grădinițe și școli
13 Februarie

DTSA Soroca a organizat o instruire a responsabililor de organizarea alimentației copiilor din instituțiile preșcolare și școlare, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței s-a discutat despre cerințele generale de igienă a produselor alimentare. Drept materiale de referinţă au servit Legea nr. 179 din 15.12.2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, scopul legii fiind eliminarea sticherilor, cu stabilirea informației obligatorii la produselealimentare pentru asigurarea unui înalt nivel de protecție a consumatorilor.

Conform temei enunțate, au fost abordate și aspectele legate de implementarea instrucțiunii privind organizarea alimentației copiilor și elevilor în instituțiile de învățământ general.

În scopul organizării alimentației în instituțiile educaționale și soluționarea unor probleme identificate în domeniul achizițiilor de produese alimentare au fost puse în discuție recomandările-cadru pentru definirea calității produselor alimentare admise pentru achiziții publice de produse în scopul organizării alimentației în instituțiile educaționale, cu stabilirea cerințelor generale de igienă a produselor alimentare pentru operatorii din businessul alimentar.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților