[ X ]
[ X ]
[ X ]
La sfârșit de octombrie, toți iubitorii de flori să meargă la Grădina Botanică! Iată din ce motiv
3 Octombrie

La data de 26 octombrie 2019, în incinta Grădinii Botanice Naționale „A. Ciubotaru” va fi organizată Expoziția „Târg de flori și grădinărit” cu oferte speciale de diverse specii de plante pentru toți vizitatorii și iubitorii de flori, informează CURENTUL.

Contactată de reporterul nostru, conferențiarul universitar Maricica Colțun a spus că prin organizarea acestei Expoziții se propune prezentarea unui șir de realizări a Grădinii Botanice.

„Expoziția va fi completată de plante ornamentale, care îmbogățesc grădinile, casele oamenilor în perioada de toamnă spre iarnă, plante medicinale, aromatice, condimentare, exotice, arbori și arbuști decorativi, suculenți, cactuși, compoziții, material săditor, semințe, precum și consultanță, sfaturi utile.

În cadrul expoziției va participa Grădina Botanică cu propria expoziție de plante de pe diferite continente specifice sezonului de toamnă, cât și producătorii autohtoni care se ocupă cu creșterea și comercializarea florilor și a altor produse naturale.

„Expoziția-târg de flori este organizată a doua oară în acest an, după prima ediție a Târgului de Florii organizat în primăvară. Avem așteptări mari de la acest eveniment,deoarece ne-am propus nu doar organizarea expozițiilor de plante, ci și expunerea produselor alimentare naturale autohtone, aranjamente florale, arbori și arbuști decorativi specifici toamnei din toate regiunile țării de către producătorii și distribuitorii de produse alimentare. Pe lângă activitatea de exponare și vânzare se va desfășura și un mini spectacol susținut de un grup de elevi care vor recita poezii și vor cânta cântece dedicate florilor de toamnă. Astfel, vizitatorii vor avea ocazia să procure și meșteșugării populare, săpun natural, uleiuri volatile, biohumus, ghivece, accesorii, echipament de grădinărit, obiecte de artizanat”, a adăugat Maricica Colțun.

Doritorii de a participa în cadrul evenimentului cu produse proprii pot depune o cerere de participare la adresa de e-mail: mcoltun@mail.ru.

Menționăm că activitatea de exponare și vânzare se va desfăşura în microexpoziția Grădina de piatră „Rocariu”, în imediata apropiere de intrarea centrală de pe strada Grădinii Botanice, pe 26 octombrie între orele 11:00-17:00.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților