[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Nisporeni a fost organizat Turneul Internațional de lupte libere. Iată câștigătorii
7 Noiembrie

Ministrul Tineretului și Sportului Victor Zubcu a asistat la ceremonia de inaugurare a Turneului Internațional de lupte libere, organizat la Nisporeni la inițiativa fraților Ciorici, transmite CURENTUL.

Pe parcursul a șase ani, antrenorii Școlii sportive  raionale Grigore și Vasile Ciorici s-au bucurat de sprijinul administrației publice locale, dar și din partea foștilor discipoli ai secției de lupte libere. Ediția a VI-a a turneului a reunit tinere speranțe olimpice din localitățile Moldovei, precum și oaspeți din România, Ucraina și Belarus. Cu prilejul disputării competiției, a revenit la baștină Anatol Guidea, fost sportiv de performanță, actualmente antrenor principal al lotului național  de lupte libere a României.

La capătul unor meciuri disputate și spectaculoase, gazdele turneului au obținut 12 locuri pe podiumul de premiere, iar cinci dintre ei s-au învrednicit de titlurile de campioni: Alin Ciorici, 40 kg, Ion Gorceac, 44 kg, Mihai Ursu, 47 kg, Dumitru Strah, 66 kg, Grigore Teleman, 73 kg. Colaborarea fructuoasă cu Federația republicană de specialitate a fost confirmată și în actualul sezon.

Cei mai buni tineri luptători au fost transferați la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv, fapt care le va permite în scurt timp să debuteze la campionatele europene printre cadeți.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților