[ X ]
La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost vernisată expoziția „Mărțișorul – tradiție și diversitate în creația meșterilor populari”
26 Februarie

Astăzi, 26 februarie, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a avut loc vernisajul expoziției „Mărțișorul – tradiție și diversitate în creația meșterilor populari”, în cadrul căreia au fost prezentate circa 4000 de mărțișoare aflate în colecția instituției, informează CURENTUL.

Potrivit organizatorilor, la baza colecției au stat mărțișoarele confecționate în anii ’70-’80 ai sec. XX de către meșterii din Asociația Meșteșugurilor Populare Artistice „Artizana”, dar și cele realizate pentru concursul organizat de Televiziunea Publică „Moldova 1”, în 2003.

Totodată, în cadrul expoziției au fost prezentate piese realizate și donate muzeului de meșterii populari Eugenia Moldovanu, Studioul „Tezaur”, Centrul de Cultură și Tineret al mun. Bălți, Larisa Cojocaru, Liceul Teoretic Săseni, r. Călărași, Natalia Cangea, Centrul de Creație și Agrement al Copiilor Criuleni, Maria Ciobanu, I.P. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Bălți, Lidia Ciobanu, s. Hârtopul Mare, r. Criuleni, Ludmila Berezin, Centrul pe interese „Curcubeul”, mun. Chișinău.

Prima expoziție de mărțișoare a avut loc în anul 2004. De atunci, în fiecare an, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală organizează master-class-uri și expoziții dedicate acestui simbol al primăverii.

Menționăm că expoziția poate fi vizitată de către publicul larg până la data de 18 aprilie. Intrarea este cu plată: pentru maturi 10 lei, studenți și pensionari 5 lei, iar pentru elevi 2 lei.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților