[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău va fi prezentată expoziția „Respirăm într-un glas”
13 Iunie

Începând cu 11 iunie, Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău și spațiul cultural independent „Spațiu” prezintă publicului larg expoziția „Respirăm într-un glas”, axată pe convergența creativă a artiștilor, fotografilor, activiștilor și ecologilor în timpul transformărilor și schimbărilor globale, informează CURENTUL.

Potrivit organizatorilor, galeria oferă o călătorie comună într-o lume fără granițe, care pe parcursul ultimului an au dispersat oamenii și împedică interacțiunea și consolidarea. Spațiul expozițional estompează de fapt granițele dintre țări și regiuni, fomând un spațiu pentru dialog și comunicare în care artistul și spectatorul pot respira împreună, plonjând în viața de zi cu zi a artistului, în mediul său, în griji, în vise, temeri și moduri de a lucra cu o nouă realitate.

„A respira împreună – este un proces atât de natural pentru oameni, dar în zilele noastre a căpătat o mare valoare pentru întreaga umanitate”, a rezumat ideea principală a expoziției Tatiana Fiodorova, autoarea proiectului „Pandemie, ecologie și artist” și președinta platformei ART-PLOSHADKA.

În cadrul vernisajului vor fi prezentate lucrări create de artiștii moldoveni în perioada martie 2020 până în prezent.

Expoziția „Respirămi într-un glas” reunește artiști din stânga și dreapta Nistrului, precum și artiști din diaspora în cadrul Platforma „Cultură”, sprijinită de programul de „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” (UE-SBM V), finanțat de Uniunea Europeană și implementat prin Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Menționăm că expoziția va putea fi vizitată până pe 22 iunie.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților