[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Moscova a avut loc reuniunea Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice și apărării proprietății intelectuale
16 Octombrie

Pe 15 octombrie anul curent, la Moscova, s-a desfășurat reuniunea Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice și apărării proprietății intelectuale, transmite CURENTUL.

La întrunire au participat reprezentanți ai oficiilor de proprietate intelectuală din Armenia, Belarus, Kazahstan, Republica Kârgâză, Republica Moldova, Federația Rusă, Tadjikistan, precum și reprezentanți ai Academiei de Stat de proprietate intelectuală din Rusia și Organizației Eurasiatice de Brevete (OEAB). Republica Moldova a fost reprezentată de Diana Stici, șef Direcție Juridică, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

În conformitate cu agenda de lucru, la reuniunea Consiliului Interstatal au fost abordate mai multe subiecte ce țin de domeniul protecției și respectării drepturilor de proprietate intelectuală. Participanții la reuniune au prezentat informații privind situația la zi din domeniul protecției proprietății intelectuale, pentru statul pe care îl reprezintă, precum și realizarea acțiunilor incluse în etapa a treia de implementare a Strategiei de dezvoltare economică a Comunității Statelor Independente până în anul 2020. Totodată, a fost prezentată informația referitor la proiectul protocolului de modificare a Acordului privind colaborarea în domeniul protecției drepturilor de autor și a drepturilor conexe din 24 septembrie 1993 și proiectul unui nou Acord privind măsurile de prevenire și combatere a utilizării mărcilor și indicațiilor geografice false.

De asemenea, au fost luate în considerare o serie de aspecte organizaționale. În calitate de președinte al Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice și apărării proprietății intelectuale a fost reales reprezentantul Republicii Kârgâze, membru al Consiliului Interstatal, Moldoșeva D.A..

Prima reuniune a Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice și apărării proprietății intelectuale a avut loc în 2012. Scopul Consiliului Interstatal este coordonarea activității comune de perfecționare a sistemului interstatal pentru protecția și apărarea proprietății intelectuale și de contracarare a infracțiunilor în domeniul proprietății intelectuale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților