[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Ministerul Apărării au demarat consultările moldo-germane în domeniul apărării
29 Noiembrie

Consultările militare moldo-germane au demarat astăzi la Ministerul Apărării.În cadrul evenimentului, reprezentanţii celor două instituţii vor evalua cooperarea în domeniul militar şi vor realiza un schimb de informaţii şi experienţă în domeniul reformării sectorului de apărare, transmite CURENTUL.

Prezent la şedinţa de deschidere a consultărilor, Secretarul General de Stat, Radu Burduja, a menţionat importanţa pe care  Ministerul Apărării o acordă cooperării  bilaterale pe segmentul apărării şi a mulţumit pentru sprijinul acordat de Republica Federală Germania la instruirea efectivului Armatei Naţionale în şcoli militare specializate.

Totodată, Radu Burduja a apreciat disponibilitatea Germanei de a oferi asistenţă  pentru dezvoltarea capabilităților Centrului de armament şi muniţii al Armatei Naţionale, sub formă de echipament, bunuri materiale şi instruire.

Secretarul General de Stat a pledat pentru intensificarea cooperării dintre cele două armate şi i-a îndemnat pe reprezentanţii celor două instituţii să identifice modalităţi pentru impulsionarea  relaţiilor bilaterale şi  să elaboreze propuneri pentru planul de activităţi bilaterale pentru următorii ani.

Consultările militare moldo-germane se desfăşoară în perioada 29-30 noiembrie curent.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților