[ X ]
La Institutul Mamei și Copilului au fost inaugurate secțiile Urologie Pediatrică și Ginecologie Infantilă
16 Iunie

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a inaugurat vineri, 16 iunie 2017, Secția Urologie Pediatrică și Secția Ginecologie Infantilă din cadrul Institutului Mamei și Copilului de la Chișinău, transmite CURENTUL.

La eveniment au participat Ministrul Sănătății, Ruxandra Glavan, Directorul general al IMSP Institutul Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, precum și reprezentanți ai corpului medical.

Lucrările finanțate de Guvernul României, din bugetul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare gestionat de MAE de la București, fac parte din proiectul de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente a maternității și departamentului pediatrie din cadrul Instituției Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei și Copilului. Întregul proiect, care beneficiază de granturi cumulate de 2,5 milioane de euro, a debutat la începutul anului 2015 și urmează a fi finalizat în a doua jumătate a acestui an.

Anual, în cadrul Secției Urologie Pediatrică, sunt internați circa 1 400 de copii cu malformații reno-urinare și afecțiuni dobândite și sunt efectuate circa 1 000 de intervenții chirurgicale de specialitate.

Secția Ginecologie Infantilă funcționează din 1985, fiind singura de acest fel din Republica Moldova, deservind pacienți de pe întregul teritoriu. În acest moment, aceasta beneficiază de 20 de paturi, iar anual în cadrul acestei secții sunt tratați aproximativ 700-800 de pacienți, cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani.

Reparația ambelor Secții a început în luna august 2016, iar suma totală a investiției este de 4 403 870 lei. Secţiile au fost renovate la standarde europene și reprezintă baza clinică de pregătire a cadrelor medicale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților