[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Chișinău va fi constituit Congresul Cetățenilor Români! Un primar s-a adresat comunităților etnice
20 Martie

Un grup de inițiativă, astăzi, a anunțat despre o adunare, la 24 martie, cu privire la constituirea „Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova”, informează CURENTUL.

La evenimentul de constituire, potrivit grupului de inițiativă, pot participa cei care își doresc unirea Republicii Moldova cu România.

Drept obiectiv, grupul își propune să pună în valoare bunele practice și inițiative publice, dar și inițierea unui dialog cu instituțiile de stat din România.

În același timp, grupul de inițiativă s-a referit la motivul de constituire a Congresului. „S-a terminat Anul Centenarului, toată lumea spune că valorile românești trec printr-o criză profundă. Noi nu ne unim pe principii politice, etnice sau religioase. Sunt invitați toți pentru a îmbunătăți confortul social în care trăim”, menționează inițiatorii.

„Noi suntem deschiși spre colaborare cu toate partidele din România, în special cu cele de la guvernare. Așteptăm să discutăm despre un proiect de viitor al Republicii Moldova”, se menționează în declarația grupului.

Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, s-a adresat comunităților etnice din Republica Moldova. „În această mișcare e de dorit să participe și oameni de diferite etnii. Din păcate, ei sunt cei care au fost folosiți, de partidele politice, la alegeri”, a precizat Răileanu.

De menționat că, adunarea de constituire va avea loc la24 martie , ora 12:00, în incinta Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Mihaela Conovali

 

Inapoi la arhiva noutaților