[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Chișinău va avea loc un foto – concert de jazz inedit
14 Septembrie

Astăzi, la Cinematograful Odeon din Chișinău, va avea loc unicul concert al formației de jazz OZMA – „Pe urmele Frontului din Balcani”. Un repertoriu original însoțit de o selecție de fotografii din arhive din perioada Primului Război mondial, între Franța și Balcani, transmite CURENTUL.

Foto-concertul „Pe urmele Frontului din Balcani” abordează Primul Război Mondial prin prisma a 400 imagini din arhivele frontului din Franța și Balcani. Fotografiile de epocă se succed pe ecran într-o narațiune, apropiată de cinema, acompaniate de muzică incisivă și sensibilă a trupei OZMA. Acest spectacol oferă o ocazie unică, într-un cadru artistic, de a trăi acest epizod tragic al istoriei europene și de a redescoperi un război care a modelat continentul european.

Concertul va începe la ora 20.00 și va dura o oră. Intrarea este liberă.

OZMA este o trupă franceză de jazz, formată din tineri muzicieni, de muzică eclectică și creativă. Jazz-ul trupei OZMA rimează cu energia și deschiderea, moștenite de la libertatea stilului swing și eficacitatea rock-ului. Secvențe devastatoare, contrapuncte și explozii sonore.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților