[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Chișinău va avea loc cel de-al doilea Exercițiu Regional de Cooperare privind Criminalitatea Cibernetică
21 Martie

Oficiul Programului Cybercrime al Consiliului Europei, în cadrul proiectelor Cybecrime@EAP 2018 și Global Action on Cybercrime Extended (GLACY +), sprijină eforturile comune ale CERT-GOV-MD (Centrul pentru Securitatea Cibernetică din cadrul Î.S. „Centrul de Telecomunicații Speciale”, Moldova) și CERT-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, România) în organizarea celui de-al 2-lea Exercițiu Regional de Cooperare privind Criminalitatea Cibernetică, transmite CURENTUL.

Evenimentul va avea loc în perioada 27 – 30 martie, 2018, la Hotelul Radisson Blu Chișinău.

Pe parcursul evenimentului se vor discuta protocoalele și practicile de comunicare în cazul incidentelor și investigațiilor privind criminalitatea cibernetică. La exercițiu vor participa companii din sectorul privat din regiunea Parteneriatului Estic, care vor contribui cu soluții pentru exercițiile de simulare, din perspectiva acestei industrii.

Scopul exercițiului este de a demonstra necesitatea parteneriatului public-privat în domeniul criminalității și securității cibernetice, atât din perspectiva accesării datelor deținute de companiile private, cât și pentru încurajarea folosirii unor abordări și metode comune de prelucrare a dovezilor electronice în cazul incidentelor cibernetice și a investigațiilor penale / financiare, aplicând standardele internaționale din domeniu, cum ar fi Convenția Consiliului Europei privind Criminalitatea Cibernetică.

Circa 50 de participanți din regiunea Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina), precum și participanți din Ghana, Mauritius, Filipine, Sri Lanka și Tonga vor participa la exercițiul condus de echipa de experți din Moldova, România și Marea Britanie.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților