[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Chișinău s-a deschis „Școala Jurnaliștilor de Politică Externă Constantin Tănase – 2016″
10 Octombrie

Fundația Universitară a Mării Negre organizează cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, cea de-a doua ediție a Școlii Jurnaliștilor de Politică Externă, program destinat jurnaliștilor din R. Moldova, informează CURENTUL.

Ediția din acest an poartă numele cunoscutului jurnalist, scriitor și eseist român –„Constantin Tănase”, drept omagiu adus contribuției sale în domeniul jurnalismului de limbă română.

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române a declarat că numele lui Constantin Tănase trebuie să rămână în istoria Moldovei, și că lipsa jurnalistului în presă română este vizibilă.

„Îmi aduc aminte de lansarea ultimei sale cărți care a avut loc în București, a fost un eveniment de suflet și de consistență. Constantin Tănase este un nume demn de pronunțat, el a brăzdat spațiul public din R. Moldova, așa cum nu a mai făcut-o nimeni. A fost un jurnalist pe care nimeni nu-l putea întoarce din drum, indiferent cîte i s-ar fi putut spune. El a lăsat cheia înțelegerii, inclusiv la ce se întîmplă astăzi, și cine citește presa din Chișinău cred că resimte lipsa personalității lui Constantin Tănase”, e declarat Dungaciu.

Alexandru Tănase, președintele Curții Constituționale din Republica Moldova a menționat că această școală, merită să-i poartă numele lui Constantin Tănase.
„Vreau să mulțumesc, Fundației Universale a Mării Negre, pentru că au decis să numească această școală „Școala Jurnaliștilor de Politică Externă Constantin Tănase – 2016”. Cred că fiecare din noi are nevoie să se raporteze la cineva în viața sa, și Constantin Tănase este un nume potrivit dar și un exemplu pentru R. Moldova.

Această școală se va axa pe formarea jurnaliștilor în domeniul politicii externe, iar R. Moldova are nevoie de profesioniști anume în acest domeniu”.

La eveniment au mai luat cuvînt: Sergiu Celac Ambasador Expert FUMN și New Strategy Center, Antonia Colibășanu – Analist la Geopolitical Futures, Alexandru Maximescu – expert OMV Petrom, Petrișor Peiu – expert FUMN, Conf. univ. Darie Cristea – Director INSCOP Research, Alexandru Tănase președintele CC.

Temele abordate în cadrul programului s-au axat pe: diplomație, securitate, geopolitică, geo-economie, război informațional, identitate și multiculturalism, energie, new media, cybersecurity etc.

Menționăm că, ediția „Școala Jurnaliștilor de Politică Externă Constantin Tănase – 2016″ se va desfășura timp de patru zile, pînă pe data de 14 octombrie, anul curent.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților