[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Chișinău s-a deschis prima școală profesională de balet rusesc. Cât costă lecțiile
10 Noiembrie
În premieră, la Chișinău, s-a deschis prima Școala profesională și internațională de balet pentru copii „Baletul Rusesc”, ce are drept scop de bază creșterea profesională și suplimentară a copiilor, transmite CURENTUL. 
Russian Ballet School este o rețea internațională de școli pentru copii, care acceptă copii de la 3 ani și predă coregrafie clasică, metodele de predare sunt concepute special pentru copiii mici pe baza tehnicilor clasice de coregrafie ale Academiei A. Ya. Vaganova, iar la îmbunătățirea acestora sunt implicați specialiști de vârf în psihologia și medicina copilului.
Contactată de reporterul nostru, directoarea școlii „Baletul Rusesc”, Irina Bancova, a spus că Școala „Baletul rusesc” instruiește copii nu numai în grupuri, ci și în mod individual pentru ca aceștia să participe la concursurile naționale, cât și internaționale.
„În fazele incipiente, accentul se pune pe implicarea copilului în orele de balet, prin animație și jocuri. Suntem foarte atenți la copii și îi dezvoltăm în mod cuprinzător. Programul de grupuri de studiu junior și secundar include lecții de alfabetizare muzicală, iar pentru grupul de vârstă mai mare, de asemenea, actorie. Pentru a menține interesul copiilor pentru instruire, la școală a fost introdus un sistem unic de motivație, care include propriul jurnal al fiecărui elev „Jurnalul tinerilor dansatori”. Jurnalul este conceput pentru 120 de autocolante, pe care copilul le primește pentru a participa la cursuri,    suficient pentru un an de ore la școala noastră. Un alt element al motivației copiilor sunt monedele de hârtie, care sunt apoi schimbate pe medalii reale și, în final pe o cupă de dans adevărată sub formă de balerină. Pe lângă motivație, jurnalul le permite copiilor să se familiarizeze cu termenii de balet, teatre din lume, personaje din culise, poze și mișcări de dans”, a spus Irina Bancova.
În cadrul școlii fiecare profesor nu instruiește mai mult de 8 copii, iar grupurile sunt formate din maxim 15 elevi, ceea ce îi permite profesorului să lucreze individual și să creeze un program de clasă bazat pe caracteristicile individuale și abilitățile fizice ale fiecărui copil, iar această abordare va permite copiilor să se dezvolte corect și armonios.
„Școala Baletul Rusesc s-a deschis recent, la 2 noiembrie, și avem deja 8 elevi pe care îi învățăm arta baletului rusesc. Am rămas impresionată de interesul și entuziasmul copiilor pentru acest tip de dans și muncim intens pentru a obține rezultate bune pe viitor. La fiecare șase luni preconizăm să organizăm cursuri deschise în care părinții pot observa progresul în abilitățile copiilor lor, iar o dată pe an un concert de raportare, o sărbătoare a sfârșitului anului școlar”, a punctat Irina Bancova.
Școala Baletul Rusesc este amplasată pe strada Lev Tolstoi 40, sectorul centru, iar prețul unui abonamentului pentru o lună la cursul de balet în cadrul școlii este de 1450 lei.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților