[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Chișinău, în premieră, va fi organizat „Târgul de Florii”: Când, unde și ce va fi pus în vânzare
12 Aprilie

La data de 13 aprilie 2019, în incinta Grădinii Botanice Naționale „A. Ciubotaru”, va fi organizat pentru prima dată „Târgul de Florii”, un târg complex, cu oferte speciale de diverse specii de plante pentru toți vizitatorii și iubitorii de flori, dedicat sărbătorilor Pascale, informează CURENTUL.

Solicitată de reporterul nostru conferențiarul universitar Maricica Colțun a declarat că ne-a oferit mai multe detalii despre acest eveniment.

„În tradiția ortodoxă, cu o săptămână înainte de Paști, se sărbătorește Duminica Floriilor, care poartă amprenta unor obiceiuri, cum ar fi amenajarea grădinilor și caselor cu flori. În acest context, GBNC organizează „Târgul de Florii”, care va oferi o gamă variată de plante ornamentale, medicinale, aromatice, condimentare, exotice, arbori și arbuști decorativi, suculenți, cactuși, compoziții, material săditor, semințe”, a spus Maricica Colțun.

În cadrul „Târgului de Florii”, Grădina Botanică va participa cu propria expoziție de plante de pe diferite continente specifice sezonului de primăvară, cât și producătorii autohtoni care se ocupă cu creșterea și comercializarea florilor și a altor produse naturale.

„„Târgul de Florii” este organizat în premieră în incinta Grădinii Botanice Naționale și ne-am propus nu doar organizarea expozițiilor de plante, ci și expunerea produselor alimentare naturale autohtone din toate regiunile țării de către producătorii și distribuitorii de produse alimentare. Astfel vizitatorii vor avea ocazia să procure și meșteșugării populare, vase, biohumus, ghivece, accesorii, obiecte de artizanat”, a adăugat Maricica Colțun.

Menționăm că expoziția și vânzarea se va desfăşura în microexpoziția grădina de piatră „Rocariu”, în imediata apropiere de Intrarea Centrală de pe strada Grădinii Botanice, la 13 aprilie între orele 10:00 și 18:00.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților