[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Chișinău a fost lansat Centrul de Apel al Biroului Migrație și Azil. Iată ce servicii va oferi
19 Decembrie

Centrul de Apel al Biroului Migrație și Azil (BMA) a fost lansat la Chișinău de Ziua Internațională a Migranților, transmite CURENTUL.

Astfel, persoanele care au nevoie de informații veridice și operative pe aspectele ce țin de imigrare, azil și statutul juridic al străinilor în Republica Moldova pot apela la numărul de telefon 022 82 00 07. La evenimentul de lansare au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).

Operatorii Centrului de Apel vor putea oferi solicitanților informații privind condiţiile de acordare/prelungire a dreptului de şedere provizorie; condiţiile de acordare a dreptului de şedere provizorie pentru reîntregirea familiei; de eliberare a invitațiilor pentru cetățenii străini; despre procedura de recunoaștere a statutului de apatrid. Lista datelor care sunt oferite de către operatorii centrului cuprinde și varietatea actelor care trebuie prezentate pentru obţinerea vizei de lungă şedere în scop de reîntregire a familiei sau pentru emigrarea autorizată, etc.

Centrul de Apel va avea program de luni până vineri, între orele 08:00 – 17:00 (pauza de masă 12-13). La fel, beneficiarii pot expedia și mesaje la adresa electronică: info@bma.gov.md.

Pentru buna funcționare a CA a fost desfășurată testarea acestuia. În această perioadă, la centru au parvenit peste 250de apeluri și în jur de 20 de mesaje transmise pe e-mailul CA. După perioada de testare, BMA va analiza toate apelurile pentru a identifica cele mai frecvente întrebări adresate de către beneficiari, răspunsurile la acestea vor fi, ulterior, robotizate.

Centrul de Apel va putea fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova și din străinătate.

Centrul de Apel a fost creat în cadrul proiectului „Combaterea migrației iregulare și a crimelor transfrontaliere în Moldova prin consolidarea capacității instituționale a Biroului Migrație și Azil”, implementat de Organizația Internațională pentru Migrație în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova și finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților