[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Chișinău a fost inaugurat Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”
19 Aprilie

Elevii din Republica Moldova vor beneficia de lecții interactive și inovatoare. Vor putea să-și dezvolte abilitățile digitale, dar și gândirea critică și creativitatea. Acest lucru devine posibil odată cu inaugurarea Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, transmite CURENTUL.

Aici vor fi instruiți anual și peste 1 000 de profesori în utilizarea tehnologiilor digitale în procesul educațional. Prezent la deschiderea Centrului, premierul Pavel Filip a menționat că în epoca informațională elevii nu mai pot învăța în baza metodelor vechi, iar în viitorul apropiat, 90% din locurile de muncă vor necesita competențe digitale, abilități care pot fi însușite în „Clasa Viitorului”.

Pavel Filip a menționat că Guvernul a depus eforturi pentru dezvoltarea domeniului IT. În acest scop, au fost elaborate și aprobate politici pentru asigurarea în continuare a infrastructurii și accesului, a conținutului digital și serviciilor electronice, dar și a politicilor care ar asigura dezvoltarea competențelor și utilizării. Astăzi, Republica Moldova este printre țările cu cel mai rapid și ieftin acces la internet, ocupând locul 3 în lume.

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” este amplasat în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” și este dotat cu echipamente digitale educaționale. Valoarea investițiilor depășește 12 milioane de lei, bani alocați de partenerii externi și din buget.

Proiectul pilot „Clasa Viitorului” a fost inițiat în 2017 în 11 instituții de învățământ general. De acesta beneficiază peste 2200 de elevi și 110 de profesori.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților