[ X ]
[ X ]
La Căușeni va fi edificată Aleea personalităților din domeniul culturii, iar în municipiul Ungheni – bustul lui Dimitrie Cantemir
3 Octombrie

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, edificarea Aleii personalităților din domeniul culturii în orașul Căușeni. Aceasta va fi amplasată în preajma Casei de Cultură din oraș, în scopul înveşnicirii memoriei personalităţilor remarcabile, originari din Căușeni, care au contribuit la dezvoltarea arhitecturii și artelor, transmite CURENTUL.

Pe alee vor fi instalate busturile actorilor, Ion Ungureanu și Grigore Grigoriu, regizorilor și scenariștilor Emil Loteanu și Vasile Brescanu, primadonei Operei moldovenești Maria Bieșu, sculptorului Ion Guțu și arhitectului Eugen Bîzgu. Toate personalitățile enumerate sunt. Cheltuielile pentru realizarea busturilor și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din bugetul raional al orașului Căușeni.

Tot astăzi, a fost aprobată edificarea bustului domnitorului Dimitrie Cantemir. Bustul va fi amplasat în municipiul Ungheni, în preajma Bibliotecii publice raionale, care poartă numele domnitorului. Resursele financiare în acest scop vor fi alocate din bugetul raionului Ungheni, dar și din donații și sponsorizări.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților