[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Biblioteca Națională va fi lansat romanul „Actorul anonim” de Aurelian Silvestru
15 Iunie

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, organizează în cadrul Clubului Literar „Homo Aestheticus” și Programului Național LecturaCentral, lansarea romanului „Actorul anonim”, recent apărută la tipografia „Tocono”, transmite CURENTUL.

Autorul cărții – scriitorul, psihologul, publicistul, pedagogul, dr. în pedagogie, docentul, Doctorul Honoris Causa în Educație, membrul titular al Academiei Europene de Științe, Arte și Literatură cu sediul la Paris, directorul Liceului „Prometeu-Protalent” Aurelian Silvestru.

Participă:

Vasile ROMANCIUC, scriitor;

Ianoș ȚURCANU, scriitor;

Angela LUNGU, profesoară de limba şi literatura română, LCI „Prometeu – Protalent”.

Moderator: dr. Iulian FILIP.

Evenimentul va avea loc miercuri, 17 iunie 2021, la ora 15.00, în Sala de Arte și Hărți, BNRM (blocul II, str. 31 August 1989, nr. 78) cu respectarea tuturor măsurilor legale și a recomandărilor făcute de autorități, pentru prevenirea și reducerea răspândirii pandemiei COVID-19.

Aurelian Silvestru s-a născut la 1 octombrie 1949, mănăstirea Cuşelăuca, Floreşti (Şoldăneşti), Republica Moldova. A absolvit: Universitatea de stat din Chişinău, ziaristică (1966-1968); Institutul de pedagogie din Bălţi, facultatea de psihologie (1969-1973); Academia de pedagogie din Moscova, doctorand la psihologie (1975-1978); Academia de relaţii internaţionale din Cairo, cursuri de manager (1999). A debutat cu proze scurte în ziarul „Tinerimea Moldovei”. A publicat articole și eseuri în diverse ziare și reviste. A tradus monografii și manuale de psihologie din limba rusă. Ulterior publică manualele de psihologie: „Cunoaște-te pe tine însuți” (1983), „Vârsta barierelor” (1987), iar mai apoi cărți de istorie pentru copii: „Daciada”, „Noi și biografia omenirii”, culegeri de aforisme, de cântece, precum și romane. Activitatea sa literară a fost înalt apreciată la Congresul IBBY din Mexic, fiind inclus în ”Honoris List 2014” a IBBY, pentru cartea ”Fărâme de suflet”, drept una dintre cele mai bune cărți pentru copii, care urmează să fie tradusă în toate limbile țărilor IBBY.

Aurelian Silvestru a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova (2002), cu Medalia de Aur ”ProInvest”, decernată la Salonul Internațional de Inventică din Cluj-Napoca (2009), cu Premiul ”Cartea anului” în Moldova (2003, 2011) și cu Premiul ”Simpatia Copiilor” (2004) la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, cu Premiul ”Ion Creangă” pentru întreaga activitate în domeniul cărții pentru copii, acordat de Institutul Cultural Român (2014), ”Ordinul Republicii” (2009), Medalia ”Dimitrie Cantemir” a Academiei de Științe a Moldovei.

Inapoi la arhiva noutaților