[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Biblioteca Națională va avea loc lansarea antologiei „Viața-i una, cântecu-i întotdeauna”
12 Noiembrie

Biblioteca Națională a Republicii Moldova  invită la lansarea antologiei „Viața-i una, cântecu-i întotdeauna”, semnată de Veta GHIMPU MUNTEANU, o carte despre Ioana Căpraru, îndrăgita interpretă de muzică populară, Artistă a Poporului, apărută într-un timp record, în 4 luni de zile și prilejuită aniversării de 70 de ani.

În antologie sunt incluse amintirile fetei de la Cotihana, istoria de viață a artistei redată în diverse interviuri, cântece din repertoriul Ioanei Căpraru, album fotografic cu poze din diferite etape ale protagonistei.

Prin Ioana Căpraru vorbesc aspirațiile bunicilor și străbunicilor noștri care au știut întotdeauna să păstreze viu focul în vatră, să nu se îndepărteze de credință și să-și crească copiii, în primul rând, oameni de omenie. Interpreta are o carieră muzicală de succes, fiind apreciată pentru vocea, repertoriul și energia sa. Cântecele Ioanei Căpraru ne fac mai buni, mai cu verticalitate și mai înțelegători, fiindcă ea culege vorbele cu duh, cele cu mult haz, întâmplările și poveștile de viață de la cei printre care a crescut și care au format-o ca personalitate.

Invitați:

Mihai CIOBANU, interpret de muzică populară, Artist al Poporului;

Nicolae CIBOTARU, interpret de muzică populară, Artist al Poporului;

Larisa TĂLĂMBUȚĂ, redactor Radio Moldova; Diana DICUSARĂ, Tamara MOGÂLDEA,

Mariana DOBZEU.

Moderator: Veta GHIMPU – MUNTEANU, Maestru în Artă.

Evenimentul va avea loc la 17 noiembrie 2022, ora 15:00, Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Inapoi la arhiva noutaților