[ X ]
[ X ]
[ X ]
Kulminski și Treapițîn au efectuat un schimb de opinii cu privire la procesul de reglementare transnistreană
13 Octombrie

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Federației Ruse în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană Vitalii Treapițîn, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul dialogului purtat oficialii au efectuat un schimb de opinii cu privire la procesul de reglementare transnistreană.

În context, s-a menționat deschiderea Chișinăului de a soluționa problemele existente în documentarea cu plăcuțe neutre, dar și necesitatea revigorării activității grupurilor de lucru sectoriale, continuării dialogului pe toate subiectele curente de pe agenda negocierilor și a întreprinderii acțiunilor concrete în vederea rezolvării acestora în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Astfel, Vlad Kulminski a subliniat deschiderea Chișinăului de a purta un dialog consecvent cu toți actorii implicați în cadrul platformelor de dialog existente, exprimând importanța reluării fără precondiții a negocierilor în cadrul formatului „5+2”, cu trasarea unei perspective în vederea avansării în atingerea obiectivului strategic de identificare a unei soluții durabile și cuprinzătoare la problema transnistreană, exclusiv prin metode pașnice și diplomatice.

A fost subliniat că trebuie evitate escaladările și dialogul trebuie să fie purtat responsabil, fără amenințări, în situația regională dificilă.

De asemenea, oficialii s-au pronunțat pentru organizarea unei noi runde de negocieri în formatul „5+2”, la Stockholm, în timpul apropiat, pentru a discuta implementarea înțelegerilor și a trasa drumul de mai departe.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților