[ X ]
[ X ]
[ X ]
Kulminski și Spînu, la Moscova, vor discuta despre contractul privind gazele
21 Octombrie

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, și viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, astăzi, întreprind o vizită în Federația Rusă, informează CURENTUL.

În cadrul unor declarații de presă, ieri, Spînu declara că vor discuta cu Administrația prezidențială despre problemele de pe agenda comună.

„De asemenea, vom continua să discutăm referitor la un contract pe termen lung între Moldovagaz și Gazprom, astfel ca să asigurăm securitatea țării în această perioadă rece a anului”, a declarat viceprim-ministrul.

La fel, Spînu a reafirmat că poziția Moldovei la aceste discuții va fi prelungirea contractului în baza condițiilor avute pentru anul 2020-2021 și, suplimentar, se va discuta despre datoriile istorice care au fost acumulate, inclusiv la pachet cu implementarea pachetului III energetic în domeniul gazelor.

„La întoarcere din Moscova, cel mai probabil vineri, vor reveni cu informații și vom anunța opinia publică care au fost rezultatele acestor discuții”, a declarat Spînu.

De menționat că, recent, Prim-ministrul Natalia Gavrilița declara că negocierile cu Administrația Prezidențială din Rusia nu sunt simple. Totodată, Premierul spunea că partea moldovenească este deschisă de a discuta cu partenerii din Federația Rusă la toate nivelele. „Ne bucurăm că la începutul lui noiembrie va fi o întrevedere între miniștrii de Externe, viceprim-ministrul Nicu Popescu și domnul Lavrov. Sperăm să fie o bună pregătire pentru o întrevedere la un nivel mai înalt”. De cealaltă parte, Premierul a spus că Guvernul începe procesul de achiziționare a gazului din surse alternative prin compania Energocom. „Un prim pas va fi modificarea bugetului pentru a rezerva bani pentru această achiziție”, declara Gavrilița.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților