[ X ]
[ X ]
[ X ]
Jurnalist: Opozitia se complace in rolul de sperietoare a occidentului, dar cel care nu spune o poveste mai convingatoare nu primeste voturi
25 Ianuarie

Analistul politic, Victor Nichituș, se întreabă care au fost rezultatele palpabile ale opoziției în 2022, informează CURENTUL.

El spune că guvernarea a obținut numeroase granturi și asistență macrofinanciară din partea UE.

„UE a anuntat ca ofera Republicii Moldova asistenta financiara in valoare de 145 de mln de euro.

Felicitari! Este o suma necesara care, in opinia mea, nu stiu daca ar fi fost oferita altei formatiuni aflate la guvernare intre Prut si Nistru.

Nu este clar daca aceasta asistenta financiara vine sub forma de grant ori de credit – grantul nu il dai inapoi banii din credit vor fi intorsi cu dobanda. Daca e un credit e trist.

E drept ca banii sunt necesari pina vine vremea calda, altfel…

Altfel vor veni alte formatiuni la putere”, spune Nichituș.

Analistul menționează că partidul de la guvernarea lucrează mai greu, dar a reușit să aplice opoziției parlamentare eticheta de sperietoare a occidentului colectiv, iar acest occident susține financiar statul moldovean pentru a-și procura resursele energetice.

„Cel mai probabil, o parte din acesti bani se intorc in tarile UE, prin intermediul burselor energetice de unde Energocom procura gaz metan.

Am spus, de mai multe ori, ca faptele vorbesc. In cazul de fata, rezultatul este ca UE vine sa asiste financiar Moldova. Si nu e prima oara in timpul cand PAS se afla la guvernare.

Rezultatul obtinut este datorat atat contextului regional, cu razboi in Ucraina, dar si faptului ca PAS a reusit sa convinga. Ca in filmul cel vechi, Filantropica …

Opozitia, oricare ar fi ea, parlamentara sau nu, ar trebui sa dea, la randul ei, rezultate. Voi le vedeti?”, se întreabă Nichituș.

Analistul se întreabă dacă opoziția de complace în rolul său de sperietoare a occidentului.

„Opozitia care nu spune o poveste mai convingatoare nu primeste voturi. Am parafrazat celebra replica, aia cu mana intinsa – daca nu spune convingator povestea, nu primeste pomana.

Ori poate, opozitia se complace in rolul oferit, de sperietoare a occidentului?

In afara protestelor desfasurate in Chisinau si cateva orase din provincie, care au fost rezultatele concrete, palpabile, obtinute de opozitie in 2022?

In afara de inflatie si scumpiri mai are opozitia parlamentara si ne-parlamentara, alte argumente care sa convinga cetateanul sa iasa la vot?”, se întreabă analistul.

Inapoi la arhiva noutaților