[ X ]
[ X ]
[ X ]
Jucăm șotron pentru „O inimă sănătoasă pe viață” !
28 Septembrie

Peste 50 de studenți a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vor îndemna, toți trecătorii, mâine, pe data de 29 septembrie, să joace împreună șotron pentru “O inimă sănătoasă pe viață”, informează CURENTUL.

Campania „O inimă sănătoasă pe viață”, care anterior era cunoscută, mai mult ca „Marșul pentru Inimă”, este organizată de Departamentul Comunicare și Relații Publice al USMF „Nicolae Testemițanu” în colaborare cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, pentru al treilea an consecutiv.

Șotron este unul din jocurile copilăriei, care presupune parcurgerea într-un picior, prin sărituri, a unui traseu format din 10 căsuțe desene pe asfalt. În acest fel, se va promova modul de viață sănătos, activitatea fizică și jocul în aer liber, atât în rândul copiilor și tinerilor, cât și al adulților.

Acțiunea se va desfășura, concomitent, în fața Blocului Didactic Central și în curtea Complexului Rezidențial „Nicolae Testemițanu”.

Menționăm că, „Ziua Mondială a Inimii” este marcată anual la 29 septembrie, iar tema promovată în 2016 la nivel mondial este “Dă putere inimii tale” având drept scop informarea populației cu privire la principala cauză de deces – bolile cardiovasculare.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților