[ X ]
[ X ]
[ X ]
Joseph Daul: Acum mai mult ca niciodată, vom monitoriza îndeaproape evoluțiile din țară și reformele
13 Noiembrie

Partidul Popular European (PPE), condus de Joseph Daul, a venit cu o reacție în contextul demiterii Guvernului condus de Maia Sandu, informează CURENTUL.

Daul s-a arătat dezamăgit și indignat de decizia Parlamentului de a acorda vot de neîncredere Guvernului, în contextul selectării noului Procuror General. „Coloana vertebrală a programului de guvernare al Maiei Sandu a fost instalarea unui sistem de justiție independent cu un Procuror General independent, care ar ajuta la Moldova să scape de corupție și să apere statul de drept. Cetățenii au solicitat și au așteptat aceste schimbări ani de zile și aceasta este ceea la ce Guvernul Sandu lucra deja”, a spus oficialul.

Liderul PPE a menționat că, din păcate, acesta a fost scopul doar al Guvernului Sandu, nu și al PSRM și al Președintelui Dodon. „Este de mare îngrijorare faptul că procesul de reformă a justiției a fost blocat de socialiști. Acum este clar angajamentul lor pentru reforme nu a fost niciodată sincer și nu a avut careva intenții de a curăța sistemul și de a oferi cetățenilor justiție transparentă și independent. Este o altă trădare a lor pentru cetățeni, țară și a generațiilor viitoare”, a subliniat Daul.

Totodată, PPE se declară de partea partidelor de centru-dreapta din Moldova și va susține în continuare eforturile lor în a fi o opoziție puternică pentru depolitizarea instituțiilor de stat și pentru democratizarea țării. „Schimbarea puterii nu scutește următorul Guvern al RM de responsabilitățile în privința Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Din contra, acum mai mult ca niciodată, vom monitoriza îndeaproape evoluțiile din țară, reformele, la fel și realizarea condiționalităților UE pentru oricare suport financiar actual sau viitor”, a spus Daul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților