[ X ]
[ X ]
[ X ]
Izolarea cetățenilor reveniți în țară – interes politic? Deputatul Frunze se va adresa Procuraturii
18 August

Deputatul PAS, Petru Frunze, se va adresa Procuraturii Generale în privința izolării cetățenilor la domiciliu când aceștia se reîntorc în țară, transmite CURENTUL.

Potrivit deputatului, scopul acestei izolări este unul de interes politic.

„Dacă mergi pe stradă, în magazine sau în ospetie la prieteni în Italia, Franța, Germania, Irlanda riscul ca sa te infectezi de Coronavirus este de 20-40 ori mai mic decât să te infectezi în Republica Moldova. De ce se face acest lucru, de obicei în luna august vin acasă sute de mii de cetățeni. De regulă  își vizitează rudele și prietenii. În discuții abordează și situația politică. Cei din diasporă sunt mai bine informați și încearcă să convingă pe cei rămași acasă ca noi cu Dodon nu avem viitor și să nu îl mai voteze. O parte din ei vor rămâne acasă și la alegeri la fel vor face campanie anti Dodon. Din această cauză sunt obligați cetățenii când intră în țară să stea 14 zile în izolare, să nu comunice cu nimeni și după 14 zile să plece înapoi.

Mulți din această cauză nici nu vin acasă. Iar în diasporă vor deschide secții de votare insuficiente și cetățenii nu vor avea posibilitate să voteze.

Consider că este încălcat grav dreptul fundamental al omului la libera circulație, izolare ilegală pentru interes politic”, menționează deputatul.

De asemenea, Petru Frunze susține că se va adresa Procuraturii Generale și că cineva mai târziu oricum va trebuie să răspundă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților