[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă: „Implementarea Acordului de Asociere nu este un obiectiv în sine, ci este un instrument”
31 Mai

Consiliul Parlamentar pentru Integrare Europeană și-a reluat activitatea după o pauză și astăzi a avut loc o nouă ședință, informează CURENTUL.

După ședință, președintele Consiliului, Iurie Leancă a declarat că au discutat despre stadiul de implementare a angajamentelor care rezultă din Acordul de Asociere pe platforma parlamentară.

„Fiecare comisie, care a fost prezentă, a raportat despre felul cum se îndeplinesc angajamentele noastre pe trimestre. Ne-am axat, în primul rând, pe restanțe și mă bucur că sunt relativ puține, dar și am discutat și cum depășim aceste restanțe și care sunt obiectivele pentru trimestrul III în care intrăm și IV. Dincolo de această raportare, am convenit că este important să nu ne axăm doar pe cifre, dar și să nu ignorăm fenomenul politic. Implementarea Acordului de Asociere nu este un obiectiv în sine, ci este un instrument care ne va aduce pe noi mai aproape de obiectivul integrării europene. Am convenit să elaborăm un plan de acțiuni până la finele acestui an și printre acțiuni să se numere, pe deoparte – monitorizarea activității legislativului, iar pe de altă parte – monitorizarea activității Guvernului”, a precizat deputatul.

Iurie Leancă a mai spus că sunt probleme ce derivă din implementarea Acordului de Asociere, dar și a Zonei de Liber Schimb și au convenit să organizeze audieri pe domenii. „Obiective avem multe, subiecte la fel de multe. Sper să avem și o ședință împreună cu Guvernul”, a mai spus Leancă.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților