[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Dîrda: „Prioritățile noastre trebuie să fie axate pe îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor”
7 Martie

Deputatul liberal, Iurie Dîrda, într-o postare pe blogul său, spune că prioritățile clasei politice trebuie să fie axate pe îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor pe continuarea apropierii de Uniunea Europeană, pe implementarea reformelor, transmite CURENTUL.

Deputatul spune că fiecare actor politic încearcă să promoveze pe agenda politică a țării subiecte ce presupun un grad mai mare sau mai mic de instabilitate.

„Igor Dodon şi socialiştii încearcă să ne impună ideea a două referendumuri, inclusiv a unui referendum care ar viza lărgirea împuternicirilor sale de dizolvare a Parlamentului. Partidul Democrat a venit cu ideea trecerii la sistemul electoral uninominal, ceea ce a generat un şir întreg de reacţii la nivelul clasei politice şi nu numai. Platforma Demnitate şi Adevăr ameninţă cu noi proteste de amploare. Renato Usatîi, de la Moscova, face nişte apropouri, care iarăşi dau de gândit. Să ne închipuim pentru o clipă că toate aceste intenţii vor ajunge realitate. Ce se va întâmpla în Republica Moldova? Haos”, scrie Iurie Dîrda.

Totodată, deputatul spune că nu trebuie de distrus stabilitatea politică din țară.

„În 2016, cu mare greu am reuşit să stabilizăm situaţia şi să depăşim permanentele crize de Guvern (într-un singur an, înregistrasem „performanţa” de a avea trei premieri şi trei premieri interimari), am reuşit să lichidăm în mare parte restanţele ce ţineau de implementarea Planului de Acţiuni privind realizarea Acordului de Asociere RM-UE, am reuşit să negociem în timp record un nou Memorandum cu FMI, am reuşit să relansăm mai multe reforme importante, inclusiv cea a administraţiei publice centrale, am reuşit, în premieră după mulţi ani, să adoptăm la timp Legea bugetului de stat, politica bugetar-fiscală, Legea fondului asigurărilor sociale de stat, Legea fondurilor medicale obligatorii etc. Şi toate acestea au fost posibile datorită stabilităţii politice care a fost în ţară. Acum ce facem? Distrugem aceasta stabilitate?”, a mai scris deputatul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților