[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Ciocan va participa la Sesiunea Plenară a Comisiei de la Veneția
31 Mai

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, va participa la Sesiunea Plenară a Comisiei de la Veneția. O hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței CEC, informează CURENTUL. 

Potrivit proiectului, Iurie Ciocan se va deplasa la Veneția cu avionul pe ruta Chișinău –Veneția – Chișinău, cu escală. Direcția financiar-economică va achita cheltuielile de transport, cazare și diurne conform legislației.

Secretarul CEC, Andrei Volentir a explicat că, Iurie Ciocan va participa la Sesiunea Plenară, la invitația Președintelui Parlamentului.

„Va face parte dintr-un grup inter-instituțional care va asista la această sesiune plenară, unde va fi examinat avizul Comisie de la Veneția asupra proiectului de lege privind modificarea și completarea Codului Electoral în ceea ce privește alegerile prezidențiale”, a precizat Volentir.

Totodată, membrul CEC, Ștefan Urîtu a propus ca la Sesiunea Plenară a Comisiei de la Veneția să participe două persoane cu opinii separate, însă nu a fost susținută.

Andriana Cheptine  

Inapoi la arhiva noutaților