[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Ciocan: Alegătorii trebuie să-și pună în aplicare gândirea critică față de promisiunile candidaților în campanie
29 Octombrie

Fostul Președinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, menționează că multă lume nu cunoaște ce competențe are șeful statului, iar unii oameni îl văd ca pe figură supremă în stat, transmite CURENTUL.

„Nu prea cunoaște lumea competențele șefului statului. Acest lucru l-am înțeles și eu și nu doar o dată în comunicarea cu alegătorii, uneori, mulți oameni foarte simpli, departe de lupta politică și de legislație percep funcția de președinte al țării ca o funcție supremă în stat, care răspunde pentru tot și are toate responsabilitățile și poate în orice clipă schimba deputații, schimba guvernul, adopta decizii, judeca, trimite la pușcărie ori a da despăgubiri ș.a.m.d.”

Totodată, Iurie Ciocan punctează, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, că oamenii trebuie să-și dezvolte gândirea critică față de promisiunile candidaților.

„Toate, toate promisiunile care se dau în oricare campanie electorală – și în actuala, și în viitoarele campanii – alegătorii trebuie să-și pună în aplicare gândirea critică, să vadă: dar poate acest candidat la funcția de primar, de consilier, de președinte, de deputat să-și îndeplinească toate promisiunile pe parcursul mandatului și cum o va face? Dacă noi vom avea un președinte ales fără un suport parlamentar ori fără un suport prin parlament în guvern, cum acest președinte își va îndeplini atribuțiile? De fiecare dată trebuie să ne întrebăm acest lucru, de fiecare dată trebuie să vedem cum va putea omul care ne promite nouă rezolvarea situației să o rezolve”, a mai spus Iurie Ciocan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților