[ X ]
[ X ]
[ X ]
Îți plac indicatoarele stradale din oraș? Iată cît a cheltuit Primăria în 2016 și ce planuri are pînă în 2019!
14 Decembrie

Aproximativ 450 de mii de lei au fost utilizați din bugetul Primăriei Chișinău în acest an, pentru instalarea, în 2016, a celor 2 sute de indicatoare urbane în mai multe sectoare din Chișinău, informează CURENTUL.

Solicitat de către reporterul nostru, Vasile Efros, responsabil de instalarea indicatoarelor urbane din cadrul Primăriei Chișinău, ne-a oferit detalii.

„Indicatoarele sunt produse aici, în Chișinău. Au avut loc mai multe licitații în urma cărora am ales, acei agenți economici care ne-au propus o sumă mai mică și accesibilă. Un birou cu două indicatoare costă aproximativ 4 500 de lei”, spune el.

De asemenea, acesta ne-a declarat că următoarele indicatoare vor fi instalate în Botanica, dar deja la anul.

„Noi am început din anul 2014 procedura. Pînă acum am instalat 5 sute de piloni cu plăcuțe, cei drept deja unele au fost vandalizate, dar vor fi cumva reparate. Anul acesta am finisat instalarea. La anul ne propunem să montăm indicatoare și în sectorul Botanica”, a precizat specialistul.

Totodată, acesta a mai menționat că tot orașul va avea indicatoare urbane, în următorii trei ani.

„Avem nevoie încă de aproximativ o mie de indicatoare, proiectul se va extinde încă pe trei ani, pînă cînd vor fi puse în tot Chișinăul”, a mai adăugat Vasile Efros.

Menționăm că pe parcursul acestui an au fost instalate aproximativ 2 sute de indicatoare urbane cu denumiri de străzi și numere de imobile la intersecțiile mai multor străzi din sectoarele Buiucani, Centru, Ciocana și Râșcani. Programul privind instalarea indicatoarelor urbane denumiri de străzi a fost inițiat în anul 2014, iar până în prezent au fost instalați 5 sute de piloni cu plăcuțe.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților