[ X ]
[ X ]
[ X ]
Italia a desemnat un nou ataşat militar pentru Republica Moldova
30 Octombrie

Secretarul de Stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, care l-a prezentat pe noul ataşat italian în ţara noastră, colonelul Andrea Tiveron, transmite CURENTUL.

Agenda discuţiilor a cuprins subiecte referitoare la cooperarea militară dintre Republica Moldova şi Italia, situaţia regională, documentele strategice în domeniul de apărare şi alte subiecte de interes comun.

Secretarul de Stat a apreciat contribuţia părţii italiene la susţinerea logistică a contingentelor Armatei Naţionale în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo. Aurel Fondos a mulţumit şi pentru oportunităţile de instruire a militarilor şi funcţionarilor publici ai Armatei Naţionale în instituţiile specializate din Italia, dar şi pentru contribuţie la derularea Proiectului NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor în Republica Moldova.

Aurel Fondos l-a felicitat pe colonelul Andrea Tiveron şi s-a arătat convins că numirea sa va intensifica cooperarea militară între Armata Naţională şi cea a Italiei.

La rândul său, colonelul Andrea Tiveron a menţionat că va depune eforturi pentru implementarea unor proiecte noi de perspectivă benefice pentru ambele armate şi va sprijini orice iniţiativă de colaborare dintre cele două instituţii de apărare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților