[ X ]
[ X ]
[ X ]
Istorii de succes: Panouri fotovoltaice instalate pe acoperișul Complexului Sportiv din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia
16 Decembrie

Complexul Sportiv din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia a beneficiat de suport privind finanțarea unui proiect de eficientizare a surselor de energie regenerabilă prin instalarea unui sistem fotovoltaic pe acoperișul instituției.

În cadrul proiectului, pe acoperișul instituției sportive au fost amplasate 50 panouri fotovoltaice mono cristaline cu capacitatea de 15,8 kW/h și un invertor trifazat de stocare a datelor, precum și un echipament necesar pentru crearea infrastructurii în vederea funcționării parcului fotovoltaic. Valoarea totală a proiectului constituie 293 932,38 lei.

„În momentul când vom semna contractul cu Premier Energy, în rețeaua electrică națională se va livra anual 20 de mii de kW. Datorită acestor livrări avem un contor bidirecțional care ne va permite să economisim aproximativ 38 – 40 de mii de lei din cheltuielile pentru iluminat stradal și pentru instituțiile publice ale Primăriei Satului Gura Galbenei.”, a menționat Constantin Munteanu, primarul satului Gura Galbenei.

Notă: AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Inapoi la arhiva noutaților