[ X ]
[ X ]
[ X ]
Istoria sportului moldovenesc imortalizat în albumul aniversar „25 de ani ai Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Moldova”
27 Octombrie

Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a lansat astăzi albumul aniversar „25 de ani ai CNOS din R. Moldova”, transmite CURENTUL.

Conform autorilor, acest album este unul care conține date istorice din viața și activitatea sportivă de la participarea Moldovei la primele Jocuri Olimpice până astăzi.

„Acest album conține istoria CNOS, a dezvoltării sportului și mișcării olimpice de la prima olimpiadă la care a participat Moldova cu 56 de ani în urmă până astăzi”, a spus Cristina Vasileanu, autor, Secretar general al Comitetului.

Președintele CNOS, Nicolae Juravschi, a menționat că acest album reprezintă o retrospectivă a istoriei sportului moldovenesc.

„Acest album demonstrează că în R. Moldova sunt oameni care știu să facă tot. Este important ca tânăra generație să simtă sprijinul nostru pentru ca să-și ducă misiunea până la capăt”, a spus Nicolae Juravschi.

Ministra Culturii, Monica Babuc a felicitat Comitetul cu astfel de performanță și a declarat că sportul și cultura sunt pilonii acestei țări.

„Sportul și cultura sunt ambasadorii acestei țări. Ați făcut un lucru extraordinar în condiții frumoase. Ați întors culturii naționale și întregului popor ceea ce ar fi putu fi dat uitării și, de asemenea, ați renovat această clădire care a devenit monument arhitectural al Moldovei”, a spus Monica Babuc.

În total, albumul cuprinde 282 de pagini unde sunt imortalizate imagini foto, dar și video al tuturor sportivilor din Moldova și a evenimentelor la care au participat în decursul istoriei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților