[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Istoria familiei” ex-vicepremierului Andronic: „Unde-și are rădăcinile și cum l-a mâhnit pe tatăl său”
5 Iulie

Ex – vicepremierul Nicolae Andronic ne-a povestit, în cadrul proiectului CURENTUL – „Istoria familiei”, de unde provine numele său, cine sunt membrii familiei sale și ce tradiții și obiceiuri au.

„Am și o carte dedicată familiei și provenienței numelui meu intitulată „Cotiujenii Mari”, de acolo mă atrag eu și acolo m-am născut. În dezvoltarea mea un rol important l-a avut tatăl meu, care era ziarist cunoscut, și el ținea mult să mă duc la ziaristică sau la Facultatea de litere, dar pentru că fratele meu învăța la Facultatea de Drept, am decis să-i urmez exemplul și am mers la această facultate. Tatăl meu s-a supărat cumva că nu i-am urmat calea, când a auzit că și eu am mers la drept, chiar s-a mâhnit și a spus că are în casă doi „miliționeri” , însă cu timpul și-a schimbat părerea”.

Nicolae Andronic a declarat că la ei în familie un mare accent se pune pe educație, este chiar o tradiție pe care  doresc să o transmită din generație în generație.

„Ținând cont că bunelul meu vindea vite, lucra la țară, am ținut mereu și eu și părinții mei ca copii să facă studii, ca să poată accede la valorile europene. Acum în general tinerii au mai multe oportunități față de noi pe timpul Uniunii Sovietice. Un mare accent punem pe educație, să îi respecte cei mai în vârstă, să existe respect reciproc. Din păcate relațiile cu toate rudele se diluează cu trecerea timpului și atunci rămâne doar nostalgia purtată în inimă”.
Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților