[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Istoria familiei”: Deputatul democrat cu rădăcini în Serbia
12 Iulie

Deputatul Sergiu Sîrbu, vicepreședinte al Partidului Democrat din Republica Moldova, ne-a povestit în cadrul proiectului CURENTUL – „Istoria familiei” de unde provine numele său, cine sunt membrii familiei sale și ce tradiții și obiceiuri au.

„Istoria numelui meu este deosebită din simplu fapt că este un nume foarte răspândit în arealul românesc. Am citit că provine de la etnicul sârb, persoană care provine din populația Serbiei. Este cunoscut începând cu sec. al XV- lea în Bulgaria și Țara Românească. Doar în Republica Moldova peste 14 mii de persoane poartă acest nume dacă nu chiar și mai mulți. Am aflat că doar Sîrbu Sergiu sau Sîrbu Serghei sunt peste 2 mii. Așa că, suntem mulți și suntem o forță. Arborele genealogic nu-l am, dar chiar aș vrea mult”.

Totodată, Sergiu Sîrbu a declarat că părinții au fost cei care l-au marcat și l-au ajutat la formarea personalității sale.

„Evident că părinții sunt cei care m-au marcat și m-au ajutat mult în viață. Fac tot posibilul ca să nu-i dezamăgesc. Aș vrea să transmit generațiilor mele viitoare să fie uniți și consolidați, să nu uite de tradiții, să nu uite de rădăcini, să cinstească memoria și să fie demni cetățeni ai țării. Aș vrea ca toți Sîrbii să fie o forță unită, să ne susținem unii pe alții, să purtăm cu mândrie acest nume și să-l transmitem generațiilor viitoare pentru a ne duce faima și peste o mie de ani”.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților