[ X ]
[ X ]
[ X ]
Irina Vlah: Nu mi-a fost ușor să învăț limba română, dar am insistat ca fiica mea, la fel, să studieze limba țării
5 Aprilie

Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”, fostă bașcană a Găgăuziei, a dezvăluit că i-a fost dificil să învețe limba română și acum, ori de câte ori are ocazia, vorbește în limba română pentru o perfecționa.

În cadrul podcastului „Sincer cu tine” de la VIP Magazin, a spus că a făcut lecții de română timp de 3 ani.

„Nu am învățat în timp record. Am învățat 3 ani, e timp lung. Am avut lecții în fiecare zi de la ora 6.00 la 8.00 și a fost timpul când era Covidul. Eu mereu rapid am învățat limbile, dar limba română am învățat-o greu. Am început să o învăț la 46 de ani și eu cred că memoria la copii e mai bună, dar la această vârstă e mai dificil, dar eu m-am străduit”, a menționat Irina Vlah.

Președinta „Platformei Moldova” a mai spus că nu a fost o problemă să aibă lecții atât de matinale, pentru că ea mereu la ora 5.00 dimineața e pregătită să lucreze.

Irina Vlah a dezvăluit că a insistat ca și fiica sa, Anna, să cunoască limba română și acum vorbește o română foarte frumoasă.

„Ea nu a dorit să învețe la școală în limba română și am înțeles prin fiica mea faptul că toți copiii din regiune aveau frică de limba română. Am decis să învețe la școală cu predare în rusă, ca să nu o presez… Dar am luat o profesoară și a venit la noi să facă lecții de limbă română. Când a ajuns să aleagă facultatea, eu i-am spus unde să meargă și să învețe în limba română:  ea a spus „nu”, dar eu am insistat. Acum vorbește foarte frumos româna, rusa, găgăuza, turca, engleza și puțină franceză”, a relatat ea.

 

Inapoi la arhiva noutaților