[ X ]
[ X ]
[ X ]
Irina Vlah: În 2020, în pofida crizei pandemice Găgăuzia a fost un mare șantier de construcție a drumurilor și podurilor, apeductelor…
22 Decembrie

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah a avut o întâlnire cu reprezentanții mass-media, în cadrul căreia a vorbit despre provocările anului 2020 și despre reușitele și nereușitele în administrarea crizelor acestui an, informează CURENTUL.

Irina Vlah a menționat că obiectivele prioritare ale administrației Autonomiei sunt oprirea fenomenelor plecării oamenilor și căderea natalității. Toate proiectele inițiate și realizate de autoritățile Găgăuziei sunt orientate spre a determina creșterea nivelului de viață în toate localitățile regiunii și creșterea natalității.

În 2020, în pofida crizei pandemice Găgăuzia a fost un mare șantier de construcție a drumurilor și podurilor, apeductelor și sistemelor de canalizare, a școlilor și grădinițelor și altor obiective importante cu menire socială și economică.

„Mizăm pe dezvoltarea educației tehnice profesioniste și pe industrializare. Pe crearea locurilor de muncă stabile, care oferă posibilități de creștere profesională. Pe creșterea nivelului de viață în fiecare localitate a Autonomiei”, a menționat Bașcana.

Irina Vlah a declarat că anul 2021 poate fi unul bun pentru evoluția social-economică a regiunii și a Republicii Moldova în general. Planurile Guvernului pentru 2021 presupun realizarea mai multor proiecte investiționale mari în infrastructurile naționale – în drumuri și poduri, în apeducte și în canalizare, în școli și grădinițe, în infrastructura de colectare și procesare a deșeurilor, în reabilitarea căilor ferate și în multe altele.

Cristina Tomac

v vlah vlah1

Inapoi la arhiva noutaților