[ X ]
[ X ]
[ X ]
Irina Vlah: Există riscul ca rezultatul referendumului inițiat de Președintele Maia Sandu să fie unul negativ
16 Ianuarie

Fondatoarea „Platformei Moldova”, fosta guvernatoare a Găgăuziei în două mandate, Irina Vlah consideră că există riscul ca rezultatul referendumului inițiat de șeful statului, Maia Sandu, să fie unul negativ, având în vedere dezamăgirea populației în partidul aflat la guvernare. Declarații în acest sens au fost făcute la emisiunea „UNInterviu” de la Unimedia.info. 

În cadrul interviului, Irina Vlah a spus că acum un este momentul oportun pentru organizarea acestui referendum, iar istoria țării arată clar că toate referendumurile inițiate nu au fost validate.

„Acest referendum nu este sincer și nu este organizat la momentul oportun. Aceste referendum trebuie organizat abia după ce țara noastră va parcurge toate etapele de reforme și va negocia acordurile necesare cu țările membre UE. Acest referendum va fi o simplă acțiune de PR a Maiei Sandu, doar că pe banii statului. Grav este că există riscul ca rezultatul referendumului să fie unul negativ, anume din cauza asocierii cu actuala guvernare, iar oamenii vor vota împotriva, ca o acțiune de boicotare. În acest caz este clar că Maia Sandu va pierde alegerile prezidențiale”, a declarat Irina Vlah.

Mai mult, politiciana crede că în cazul unui eșec la referendum, PAS și Maia Sandu pur și simplu vor compromite ideea națională de integrare europeană.

Irina Vlah a precizat că, „Platforma Moldova” a propus introducerea încă a unei întrebări la referendumul din toamnă referitor la neutralitatea țării și va întreprinde mai multe acțiuni pentru ca aceasta să fie introdusă.

„Noi vom avea discuții cu diferite partide din Parlament și dacă reprezentanții acestora înțeleg, dar eu cred că toți înțeleg că această chestiune e foarte importantă pentru țara noastră… cred că putem include această întrebare în lista de întrebări la referendum”, a precizat ea.

Fosta bașcană a precizat că referendumul e consultativ și este o oportunitate de a afla opinia oamenilor despre neutralitatea țării și PAS, ca partid majoritar ar trebui să asculte de opinia  poporului.

În cadrul aceleiași emisiuni, Irina Vlah a spus că examinează implicarea sa în alegerile prezidențiale din toamnă, iar anunțul final va fi făcut în primăvara acestui an.

 

Inapoi la arhiva noutaților