[ X ]
[ X ]
[ X ]
Irina Vlah, ex-Bașcanul Găgăuziei, a lansat prima sa carte autobiografică – „Profesia mea e politica”
12 Septembrie

Irina Vlah, ex-Bașcanul Găgăuziei, ieri-seară, a lansat prima sa carte – „Profesia mea e politica”, informează CURENTUL.

Irina Vlah a spus că a decis să nu amâne scrierea cărții și a decis să o facă acum, la cald, cât evenimentele sunt recente.

„Îmi place să citesc cărți autobiografice și am decis să scriu o asemenea carte sperând că, prin intermediul ei, oamenii mă vor cunoaște și mă vor înțelege ca politician, vor descoperi lucruri din culise. Am fost sinceră și deschisă maxim în această carte”, a declarat ea.

Politiciana a mai spus că prin această carte își dorește să transmită femeilor mesajul să aibă încredere în sine, să fie puternice. Un alt mesaj ar fi unul de motivație de a învăța limba română.

„Sunt de 18 ani în politică, dar pot să vă spun că nu e un domeniu deloc simplu. Politician nu te naști, politician devii. Cartea mea ar putea să-i ajute pe cei care doresc sau se gândesc să se implice în politică… Dar, vreau să vă spun că, pe lângă momentele dificile, sunt și momente frumoase. Cele mai frumoase momente sunt cele când vezi oameni care zâmbesc pentru că ai făcut ceva pentru ei sau când vezi rezultatul unui proiect la care ai muncit”, a mai menționat ea.

Irina Vlah a mărturisit că, în activitatea sa de până acum, cel mai emoționant moment a fost acela când la Comrat a venit Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și a promis că va construi un complex sportiv modern acolo – lucru care s-a și întâmplat ulterior. Despre aceasta ea a scris în carte.

Ex-Bașcanul a spus că, inițial, a scris fragmente, când avea timp liber, iar apoi – cel mai greu, a fost să adune toate fragmentele și să îi ofere structură.

„Să scrii o carte e un lucru foarte responsabil, e ca o călătorie spre sine, o călătorie prin gânduri…”, a mai relatat ea.

Irina Vlah a dezvăluit că, cel mai frumos compliment pe care l-a primit până acum a fost – „Irina, cartea e așa de ușor scrisă și așa ușor se citește!”.

„Sper că toți vor spune aceasta… Este foarte important să aud reacții. Aștept reacții, iar pentru aceasta la finalul cărții am lăsat adresa mea de email”, a precizat autoarea.

Cartea semnată de Irina Vlah – „Profesia mea e politica” are 192 de pagini, este disponibilă în 2 limbi – română și rusă, și poate fi cumpărată la un preț de 99 de lei. Lucrarea se găsește și în magazinele Bestseller, Librarius și Cărturești.

img (5) irinav-1950x1300 vlah

Inapoi la arhiva noutaților