[ X ]
[ X ]
[ X ]
Irina Vlah: Eu sunt politicianul care mereu e alături de oamenii din sate și orașe
25 Iulie

Campania Națională „Vocea Poporului”, desfășurată de Asociația „Plaftorma Moldova”, arată care sunt cele mai mari frici ale oamenilor și este una foarte utilă atât pentru opoziție, cât și pentru guvernare.  Declarații în acest sens au fost făcute de Irina Vlah, președinta Asociației, pentru „BANDSTAGE”.

„„Vocea Poporului” nu e singura acțiune a Asociației. Noi, de la lansare din noiembrie 2023, am avut mai multe acțiuni, luări de poziții și propuneri. Am decis să lansăm această campanie națională ca să discutăm cu oamenii, or, eu sunt politicianul care mereu e alături de oameni și îmi place să discut cu oamenii din sate și orașe. Eu permanent merg acolo pentru a vedea ce probleme au local, dar și la nivel național. La început ne-am gândit dacă să facem sau nu această campanie, pentru era o muncă enormă, dar ne-am pornit și am fost prin toate raioanele din țară”, a spus politiciana.

Ea precizat că, „ceea ce este interesant” că în toate raioanele și localitățile s-au ciocnit, în mare parte, de aceleași „probleme care îi îngrijorează cel mai mult pe oamenii noștri”. „Cea mai mare e frica față de război. Am auzit că oamenii nu au încredere în viitorul Republicii Moldova. Eu, ca politician, vă spun că niciodată nu am întâlnit acest lucru… Oamenii au spus că văd ce se întâmplă în țara vecină, la noi în țară și au văzut ce face guvernarea actuală cu procurarea echipamentelor militare… Când eu am lucrat bașcan, am avut multe investiții în educație și sănătate, în dezvoltarea infrastructurii. Noi ne gândeam să facem ceva pentru viitorul țării – să avem o societate sănătoasă și educată. Și liderii de țară trebuie să se gândească la viitorul țării…”, a explicat președinta Asociației.

Irina Vlah a reiterat că „o altă frică, problemă, e exodul populației – 200 mii de tineri au plecat peste hotare definitiv în ultimii ani”. Alte mari îngrijorări țin de creșterea criminalității și creșterea datoriei de stat. „Când am auzit aceste frici și îngrijorări, am înțeles că am făcut foarte corect că am mers prin localități și am vorbit cu oamenii. Noi apoi am și trimis demersuri la Președinție, Guvern, despre problemele care îi îngrijorează pe oameni. Cu regret, guvernarea trăiește într-un glob și nu aude, nu vede”, a mai relatat ea, subliniind că: „„Vocea Poporului” este foarte utilă și pentru opoziție, și pentru guvernare, dar cu regret acum guvernarea nu are dialog cu cetățenii”.

Inapoi la arhiva noutaților