[ X ]
[ X ]
[ X ]
Irina Vlah de Ziua Internaţională a Libertăţii Presei: „Guvernările vin şi pleacă, dar ceea ce trebuie să rămână sunt principiile şi valorile”
3 Mai

Președinta Asociației Platforma Moldova, Irina Vlah, a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, care se marchează la 3 mai. Vlah a spus că-și exprimă solidaritatea cu cu puţinii profesionişti adevăraţi, care depun maximum de eforturi pentru a rezista în condiţii vitrege, când Republica Moldova se scufundă tot mai mult în dictatură şi totalitarism.

„Neobolşevicii zilelor noastre, adică omuleţii galbeni din echipa Maiei Sandu, au făcut şi fac în continuare totul pentru a distruge presa incomodă. Au fost închise 13 posturi de televiziune şi peste 50 de site-uri, s-au pus în aplicare diverse mecanisme pentru a prelua controlul total asupra spaţiului mediatic (gen Consiliul pentru investiţii strategice), s-au creat structuri dubioase (gen Centrul „Patriot”), care în esenţă nu sunt altceva decât un fel de minister al propagandei publice al nazistului Ghoebbels etc. Cu alte cuvinte, îmbrăcaţi în frumoase veşminte europene, cei de la guvernare promovează cenzura şi fac totul ca presa să nu-şi poată exercita atribuţiile pe care ar trebui să le aibă într-un stat cu adevărat democratic.

Dar, distrugând presa incomodă şi subordonând strict intereselor partinice cea mai mare parte a presei rămase, omuleţii galbeni au obţinut cu totul alt efect decât cel pe care şi l-au dorit – dacă până la venirea lor la guvernare, presa era pe primele 5 poziţii în topul încrederii cetăţenilor, acum, sondajul efectuat la comanda Institutului Republican Internaţional arată că presa a căzut tocmai pe locul 13 în acest clasament.

Cu alte cuvinte, echipa Maiei Sandu a reuşit „marea performanţă” să distrugă nu doar presa incomodă, ci şi încrederea cetăţenilor în presa pe care o controlează cap-coadă”, afirmă Vlah. Ea s-a adresat jurnaliștilor. „Guvernările vin şi pleacă, dar ceea ce trebuie să rămână sunt principiile şi valorile. Presa este o mare valoare într-o societate democratică, iar principiul libertăţii presei este sfânt.

Cei din PAS nu au înţeles acest lucru niciodată şi nu cred că-l mai pot înţelege. De aceea, vă îndemn să rezistaţi, iar atunci când vom scăpa de această mare belea care s-a abătut peste poporul nostru şi care se numeşte PAS, vom construi un stat cu adevărat democratic, în care presa va ocupa rolul pe care-l merită cu adevărat”, a precizat ea.

Inapoi la arhiva noutaților