[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Sula la discuții cu un specialist al Grupului Băncii Mondiale. Au agreat cooperarea în domeniile prioritare
18 Martie

Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Ion Sula a avut o întrevedere cu Felicia Pricop, specialist în domeniul Business-ului Agricol al Corporației Financiare Internaționale (IFC), Grupul Băncii Mondiale, pentru a agrea de comun domeniile de cooperare în anul 2019, transmite CURENTUL.

Unul din domeniile prioritare de asistență din partea IFC va continua să fie fortificarea capacităților ANSA de evaluare, gestionare și comunicare a riscurilor, pe parcursul întregului lanț alimentar. Interlocutorii au convenit să fie organizate o serie de instruiri ale colaboratorilor ANSA la acest subiect. Directorul General a atenționat și despre necesitatea identificării unui mecanism de aplicare în practică și monitorizare a abilităților obținute în cadrul acestor instruiri, în scopul asigurării unui nivel înalt de protecţie a vieţii şi a sănătăţii consumatorului.

Un alt subiect l-a constituit continuarea suportului IFC pentru accederea producției lactate din Republica Moldova pe piața Uniunii Europene. În acest sens, IFC va susține eforturile ANSA întru elaborarea Programului de monitorizare a calității laptelui crud și a produselor lactate.

De notat, că suportul IFC este acordat în cadrul Proiectului „Reforma Climatului Investițional din Republica Moldova”, obiectivul principal al componentei agricole a proiectului dat fiind îmbunătățirea accesului produselor autohtone la piețele Uniunii Europene, prin conformarea la cerințele acestor piețe.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților