[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Sula: Guvernarea poartă responsabilitate pentru situația creată în agricultură și trebuie să răspundă urgent la toate revendicările fermierilor
20 Iunie

„După ce i-a umilit și desconsiderat în ultimul hal pe fermieri, guvernarea PAS nu-i lasă nici să protesteze. Ceea ce se întâmplă acum la periferiile Chișinăului, și faptul că agricultorii nu au fost lăsați să vină în capitală, așa cum și-au propus, confirmă, încă o dată, atitudinea disprețuitoare a actualei puteri față de oamenii care lucrează pământul și asigură hrana în această țară” – a declarat Ion Sula, președintele Partidului Social Democrat European, informează CURENTUL.

Potrivit spuselor sale, culmea este că, în timp ce la Guvern se purtau „negocieri” cu reprezentanții ramurii, la care iarăși s-au lansat promisiuni goale, poliția a fost trimisă să blocheze deplasarea tractoarelor, astfel încât oamenii să nu-și poată spune nemulțumirea la Guvern și la Parlament, acolo unde se iau deciziile.

„Din această cauză, mai multe drumuri de la periferia orașului au fost blocate de tractoare, iar acest lucru creează dificultăți în trafic și tensionează și mai mult situația. Este clar de ce se face acest lucru – guvernarea îi provoacă pe fermieri cu scopul ca aceștia să intre în conflict cu alți cetățeni și astfel să deturneze sensul protestului.

Condamnăm cu fermitate această atitudine și reiterăm că revendicările protestatarilor sunt mai mult decât legitime, prin urmare, cerem autorităților să înceteze imediat aceste abuzuri! Dreptul la protest este garantat de Constituție și de toate normele internaționale la care Republica Moldova este parte, iar în condițiile în care există o declarație prealabilă care le permite protestatarilor să vină în Piața Marii Adunări Naționale, dar și în fața altor instituții de stat, poliția și cei care o dirijează nu au niciun drept să-i împiedice”, a declarat politicianul.

Ion Sula a lansat îndemnul către fermieri să rămână fermi și hotărâți și să nu se lase provocați.

„În cazul unor incidente, responsabilitatea va aparține exclusiv guvernării, care este surdă la nevoile agricultorilor. În această situație, fermierii au tot dreptul să vină ei la guvernanți, dacă guvernanții nu au vrut să le iasă în întâmpinare.

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, cât și guvernarea poartă responsabilitate pentru situația creată și trebuie să răspundă urgent la toate revendicările fermierilor, să vină cu soluții concrete, nu cu promisiuni goale!”, a subliniat președintele partidului.

Inapoi la arhiva noutaților