[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Sula, despre eventuala fuziune a PSDE cu MAN: „Nu există un termen anume când trebuie luată o decizie”
15 Februarie

Partidul Social Democrat European (PSDE) și Mișcarea Alternativa Națională (MAN), după alegerile locale generale, au demarat discuțiile despre o eventuală „fuziune sau un bloc” în vederea pregătirii pentru scrutinele electorale din următorii 2 ani. Potrivit lui Ion Sula, liderul PSDE, nu există un termen anume când trebuie luată o decizie în acest sens, informează CURENTUL.

„Suntem în discuții, săptămâna trecută am avut discuții la nivel de echipă. Urmează și alte discuții și când vom avea informații finale – vom anunța public, vom anunța cetățenii, despre deciziile noastre”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „Pe agendă” de la Europa Liberă.

Ion Sula a mai spus că, „dacă eventual va avea loc această fuziune”, inițial vor fi făcute pregătiri pentru alegerile prezidențiale, pentru că PSDE fiind un partid cu istorie intenționează să participe, iar în paralel vor fi și pregătirile pentru alegerile parlamentare din 2025.

În ceea ce ține de diferențe între cele două partide, liderul social-democrat a spus: „MAN este prezent în municipiul Chișinău, cu o organizație destul de puternică, și am văzut rezultatul foarte bun la alegerile locale, inclusiv al domnului Ceban care a câștigat din primul tur funcția de primar al capitalei. PSDE are o infrastructură politică bine organizată și avem organizații teritoriale în toate raioanele, ceea ce MAN nu are în acest moment”.

Totodată, președintele PSDE a spus că partidul, după ce a fost reformat în noiembrie 2022, și-a propus să creeze o stângă autentică, proeuropeană, un pol de stânga care să asigure implementarea valorilor social-democrate în Republica Moldova.

Inapoi la arhiva noutaților