[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Sula: Cerem guvernanților să înceteze atacurile asupra agricultorilor care își manifestă justificat nemulțumirea și să înceapă o comunicare constructivă cu ei
24 Noiembrie

Ceea ce se întâmplă astăzi în agricultură reprezintă un motiv serios de îngrijorare, iar indiferența autorităților denotă una din două: fie sunt total iresponsabile și nu conștientizează gravitatea situației, fie sunt complici la o mare fărădelege, care ar trebui să ne pună în gardă pe toți.

 Criza fermierilor, în special cea a producătorilor de cereale și semințe oleaginoase, este pe cale să omoare unul dintre cele mai importante domenii ale sectorului agricol, fapt care afectează nu doar un număr foarte mare de oameni care activează în acest sector, dar reprezintă și o amenințare directă asupra securității alimentare și furajere a statului, declară președintele PSDE, Ion Sula.

 Liderul social-democrat cere clasei guvernante să înceteze imediat atacurile asupra oamenilor care își manifestă în mod justificat nemulțumirea și să înceapă o comunicare constructivă cu ei, pentru a încerca să rezolve problema.

 Prima măsură care se impune, în acest context, este decretarea stării de urgență în agricultură, pe o perioadă determinată, în care să fie pus moratoriu asupra penalităților, executărilor silite și să nu mai fie intentate procese de insolvabilitate în raport cu agricultorii.

 Între timp, urmează să fie analizate atent și soluționate problemele de ordin logistic – infrastructura portuară, cea feroviară și să fie rezolvată problema blocajelor în punctele de trecere a frontierei. Mai mult, este imperios necesar ca, până la finele acestui an, să fie achitate integral subvențiile restante.

 „Cerem guvernării să ia în serios aceste chestiuni și să se așeze imediat la masa de discuții cu agricultorii, pentru a identifica aceste soluții în cel mai scurt timp. Dacă atitudinea nu se schimbă, iar revendicările vor fi ignorate în continuare, acest lucru va însemna că autoritățile sabotează în mod deliberat agricultorii, iar în aceste condiții, reacțiile vor fi pe măsură”, a conchis președintele PSDE.

Inapoi la arhiva noutaților