[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Sula: A doua zi după ce i-am cerut oficial președintei Maia Sandu să curmeze traseismul, doamna președinte a făcut exact contrariul
22 Mai

„A doua zi după ce i-am cerut oficial președintei Maia Sandu să ia act de solicitarea noastră și a altor partide proeuropene și să vină cu o inițiativă legislativă, pentru a curma fenomenul nociv al traseismului politic, doamna președinte a făcut exact contrariul. A mers la Hîncești ca să-i susțină chiar pe traseiștii politici, pe care orice om educat în spiritul democrației îi condamnă. Cu foștii noștri colegi, mai exact, din Partidul Social Democrat European, care s-au lăsat convinși, cu ghilimelele de rigoare, să adere la PAS, partidul de suflet al Maiei Sandu, care cumpără primari pe bani publici, în vechea tradiție moldovenească” – a declarat Ion Sula, președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), informează CURENTUL. 

Totodată, el a spus: „Aflăm, iată, chiar de la Maia Sandu cam cât costă tranzacția – în jur de 87 milioane de lei, sub paravanul programului electoral al PAS, „Satul European”. Doar că nu-i clar cam cât din această sumă a ajuns sau dacă va ajunge la Primăriile conduse de foștii noștri colegi”.

„Iar doamnei președinte îi reamintim totuși, încă o dată, că unul dintre angajamentele pe care și le asumase anterior a fost anume oprirea traseismului politic. Oprirea, nu încurajarea! Și poate va ține totuși cont, măcar în ceasul al 12-lea, de voința cetățenilor, de normele democratice și de bunul simț. I-ar prinde bine în ajun de de alegeri”, a mai spus liderul PSDE.

Inapoi la arhiva noutaților