[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Păduraru: „Menținerea și în continuare a imunității deputaților în forma existentă este o „relicvă” depășită și inutilă a trecutului”
23 Martie

Fostul consilier prezidențial Ion Păduraru menționează că după audierile de ieri din Parlament pe marginea demersurilor de ridicare a imunității parlamentare a doi deputați din partidul „Șor” au ieșit la iveală câteva lucruri interesante, transmite CURENTUL.

Ion Păduraru punctează că „o bună parte din deputații moldoveni par a fi sosiile senatoarei Șoșoacă din Ro. Deputații pricep la toate, vorbesc aiurea, departe de subiect, urmărind doar scopuri politice. Atacul gratuit la adresa Procurorului General devine o modă periculoasă”.

De asemenea, Ion Păduraru afirmă că audierile din Parlament au demonstrat de la sine că „menținerea și în continuare a imunității deputaților în forma existentă este o „relicvă” depășită și inutilă a trecutului”.

„Votul în asemenea cazuri oricum este unul politic. Deci trebuie de exclus. Este paradoxal că deputații se bucură de imunitate, iar Prim-ministrul – nu. Or, un PM poate fi reținut sau arestat într-o procedură obișnuită. Însă, un eventual arest al PM are un impact politic enorm – duce la căderea Guvernului. Pentru comparație, arestarea a câțiva deputați poate duce, după caz, doar la ”dispariția” unei majorități parlamentare”, mai spune Păduraru.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților