[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Chicu: Nimeni nu a anulat obligativitatea posesiei poliței de asigurare medicală
4 Aprilie

Comisia pentru Situații Excepționale nu a anulat obligativitatea procurării poliței de asigurare medicală. Despre aceasta comunică Premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă, transmite CURENTUL.

Ion Chicu a menționat că toți cetățenii țării, indiferent de starea de urgență, sunt obligați să procure polița de asigurare medicală până la 31 martie, dacă nu o fac, intră în vigoare art. 31 și 31 cu penalitățile respective.

„Nimeni nu a anulat obligativitatea posesiei poliței medicale. Esența deciziei de ieri a Comisiei este că persoanele vor fi admise la bordul avionului, dar la intrarea în țară vor fi obligate să procure polița medicală în 72 de ore. Cetățenii R. Moldova completează o declarație pe propria răspundere că o vor procura. În cazul când cetățenul R. Moldova nu posedă polița, nu va putea beneficia de acel ajutor de șomaj instituit. Cetățenii R. Moldova trebuie să posede poliția, dacă nu, când se vor adresa la instituțiile medical cu alte boli decât COVID-19, vor trebui să achite serviciile medicale conform prețurilor de piață”, a spus Ion Chicu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților